• Orar: Luni-Vineri 9:00-17:00

Unul din standardele impuse de Uniunea Europeana tarilor este obligativitatea ignifugarii si tratarii materialului lemnos folosit ca material de constructii, structuri etc.

Astfel, orice locuinta privata sau publica dar si orice constructie nu poate fi aprobata daca materialul lemnos folosit nu a fost ignifugat de catre o firma specializata si nu a fost verificat apoi de pompieri.

Echipa noastra iti pune la dispozitie personalul necesar si echipamentele pentru efectuarea lucrarilor de ignifugare de care ai nevoie.

De ce este necesara ignifugarea?

– trateaza impotriva focului a materialelor combustibile;

– ignifugarea trateaza lemnul impotriva cariilor, ciupercilor, mucegaiului, bacteriilor etc;

– trateaza peretii de zidarie împotriva mucegaiului, ciupercilor, igrasiei etc.

Lucrarile de ignifugare a materialelor combustibile sunt efectuate numai de catre personal care detine certificat de competenta profesionala în acest sens, respectiv pentru ocupatia Ignifugator, cod COR 714107.

La nivelul societatii noastre exista personal care detine certificate de competenta profesionala, astfel incat putem sa acoperim toate unitatile de competenta specifice.

La efectuarea lucrarilor de ignifugare a materialelor combustibile se vor respecta prevederile legislatiei, normativelor, reglementarilor tehnice si standardelor în vigoare precum si specificatiile tehnice ale echipamentelor utilizate.

Legislatia in vigoare privind  ignifugarea

Legea nr. 10/1995 – privind calitatea in constructii.

Legea nr. 307/2006 – privind apararea impotriva incendiilor.

Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 163/2007 – pentru aprobarea Normelor generale de aparare impotriva incendiilor.

Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 87/2010 – pentru aprobarea Metodologiei de autorizare a persoanelor care efectueaza lucrari in domeniul apararii impotriva incendiilor.

C58 – 1996 – Norme tehnice privind ignifugarea materialelor si produselor combustibile din lemn si textile utilizate in constructii;

C56 – 1985 – Normativ pentru verificarea calitatii si receptia lucrarilor de constructii si instalatii aferente;

SR EN 654/2009 – Determinarea eficacitatii ignifugarii;

SR EN 7428/2009 – Metode de determinare a propagarii flacarii pe suprafata materialelor;

Specificatii tehnice ale vopselelor de ignifugare.

Ai nevoie de lucrari de ignifugare?

Iti punem la dispozitie toate tratamentele impotriva daunatorilor din lemn, precum si lucrari de ignifugare cu solutii ignifuge omologate pentru folosirea la rece, pe suprafete care au fost sau nu protejate anterior contra incendiilor.

Solutiile noastre sunt omologate de Centrul National pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila si au certificat de calitate.

Pentru mai multe detalii, contacteaza-ne telefonic sau prin email.

0729 872 510