• Orar: Luni-Vineri 9:00-17:00

Scapa de daunatori! Cu ajutorul unei echipe de specialisti, vei scapa definitiv de problemele cu rozatoarele, care pot provoca pagube semnificative in gospodaria sau munca ta.

Daca doresti sa efectuam o lucrare de deratizare, te rugam sa ne comunici prin e-mail sau telefonic urmatoarele informatii:

- suprafata acoperita;

- date de contact obligatorii: numar de telefon si/sau adresa de e-mail;

- gradul de infestare si daunatorii vizati;

- optional, daca doresti interventia cu o substanta la cerere.

Dupa transmiterea acestor informatii, te vom redirectiona in cel mai scurt timp posibil spre un colaborator potrivit pentru serviciile solicitate. Acesta va reveni cu toate informatiile necesare si cu detalii despre procedura de lucru.

Toti colaboratorii nostri semneaza procese verbale si facturi pentru lucrarile efectuate si ofera o garantie 30 de zile.

La cerere, se poate semna un contract care sa asigure 4 interventii anual.

De ce ai nevoie de o deratizare?

Conform cercetarilor, soarecii si sobolanii reprezinta cele mai raspandite si numeroase mamifere de pe suprafata pamantului. Acestea sunt o treime din fauna globului.

In cazul aparitiei acestora in cadrul unei culturi agricole, ele pot provoca pagube materiale dar si sa aduca pericole deosebite pentru sanatate. In anumite regiuni, soarecii si sobolanii pot sa transmita o serie de boli grave, contagioase, precum: toxiinfectiile alimentare, leptospiroza, trichiniloza, bruceloza, gastroenterita virotica, febra aftoasa, antraxul si altele.

Metode de deratizare

Echipa noastra presteaza servicii de deratizare in orice mediu, chiar si cu un grad ridicat de infestare, cu o maxima eficienta. Folosim o gama larga de produse profesionale, precum:

Momeala rodentidica - principiile active rodentidice sunt imbinate cu atractia substantelor alimentare apetisante pentru rozatoare, precum: cereale, grasimi animale, arome, zahar. Ele vor atrage rozatoarele sa manance alimentele, continand substante toxice pentru acestea.

Momeala proaspata, pasta, are o consistenta moale si garanteaza rezultate optime in interventiile de deratizare. Datorita materiilor prime folosite (faina de prima calitate la care se adauga grasime de origine animala sau vegetala, zahar si arome) si a unui proces de productie cu randament ridicat in materie de eficacitate si calitatea de a fi apetisant.

Cerealele grane, boabe si expandat sunt amestecate cu substante aromatizate si apetisante, mai ales zaharuri. Aceste cereale pot avea forma de grane boabe si expandate, indicate pentru asezarea in spatii interne, in particular in magazii si depozite alimentare.

Aceste boabe se introduc in pliculete care, in afara unei bune conservari si a unui risc minor de dispersie, obliga rozatoarele sa rupa plicul pentru a se putea hrani, lasand semne evidente despre prezenta lor.

Momelile parafinate / cerate se utilizeaza la inverventiile de deratizare cu conditii de mediu deosebite, fiind indispensabile utilizarea momelilor care garanteaza mentinerea caracteristicilor proprii pe perioade lungi. Momelile de tip parafina pot fi asezate si in locuri unde umiditatea este ridicata, datorita concentratiei.

Raticidul pulbere este o pudra concentrata care poate fi folosita pentru controlul soarecilor si sobolanilor din zonele industriale si domestice. Raticidul pulbere este folosit pentru deratizarea din cadrul colectivitatilor, a industriilor, a mijloacelor de transport, a zonelor urbane sau rurale, a spatiilor din domeniul HoReCa, a structurilor sanitare si a depozitelor agricole.

Datorita formularii sub forma de pulbere, aceste raticide au un mod de actionare diferit. Ele se lipesc de blana rozatoarelor si de membrele acestuia. In momentul in care rozatoarea se spala folosindu-si limba, va inghiti substantele toxice. In plus, el va contamina si alti membri ai cuibului sau, inclusiv puii si femelele gestante.

Rozatoare daunatoare

Deratizare sobolani de casa

Sobolanul de casa este cunoscut in tara noastra sub mai multe denumiri: guzgan, sobolan calator, ghiorlan. Acesta traieste in apropierea omului si a animalelor domestice. In timpul verii, acest sobolan se mentine in preajma apelor unde isi fac galerii foarte ramificate.

Fiind vorba de o specie hidrofila, el traieste numai in locuri umede, in locurile uscate patrunzand numai  in cautarea hranei. Sobolanul de casa este un animal crepuscular si nocturn. El sare, alearga si inoata cu mare abilitate iar in schimb se catara anevoios. 

Sobolanii de casa pot sa raspandeasca urmatoarele boli: rabia, pseudoturbarea, meningita virotica, pesta porcina, pesta aviara, trichineloza, pseudotuberculoza, septicemia hemoragica etc.

De aceea, ei sunt periculosi si trebuie combatuti din timp, inainte sa afecteze gospodaria ta.

 

Deratizare soareci de casa

Soarecii de casa sunt cel putin la fel de raspanditi ca si sobolanii de casa. Acestia au culoarea cenusie pe partea dorsala si cenusiu-alburie pe partea ventrala. Soarecii de casa prefera locuinta omului, locurile uscate insa migreaza frecvent si in apropierea caselor, la distante mici.

Soarecii de casa vor folosi mereu, in cautarea de hrana, acelasi drum. De aceea exista o serie de metode de deratizare care implica instalarea de capcane si raticide pe traseul urmat de aceste rozatoare.

La fel ca sobolanii, soarecii de casa raspandesc o serie de boli precum: febra tifoida, dizenteria, salmonelozele, micoze si multe altele.

 

Deratizare sobolani negri

Sobolanul negru este unul din cele mai de temut specii de sobolani care pot raspandi numeroase boli, printre cele mai grave fiind ciuma.

Din fericire, sobolanul negru este foarte rar intalnit in Romania, acestia fiind doar in Europa de Nord, Europa Centrala si de Sud.

Uneori, insa, sobolanii negri isi fac aparitia in zonele cu porturi unde ajung cu ajutorul navelor care vin din alte parti ale Europei.

Un sobolan negru poate trai pana la 7 ani. Cu toate acestea, exista o serie de metode de deratizare sobolani negri pe care echipa noastra le poate efectua.

 

Deratizare sobolani de camp

In Romania, sobolanul de camp este raspandit in zonele cu umiditate mare, cu altitudini mai mici de 900 metri. Acest tip de sobolani sunt caracterizati prin culoarea brun-argintie in partea dorsala respectiv alb-cenusie pe abdomen.

Gestatiile unei femele pot fi de 4-5 ori pe an, rezultand in urma acestora intre 2 si 8 pui de fiecare data. Acesti pui devin maturi la 1,5-2 luni si pot trai pana la 4 ani.

Sobolanul de camp poate fi o specie daunatoare, acesta raspandind si o serie de boli precum: tularemie, leptospiroza, holera pasarilor.

 

Deratizare soareci de camp

Soarecii de camp sunt una din cele mai raspandite specii de rozatoare din natura. Ei sunt intalniti deseori in zonele uscate, precum: pajisti, paduri, pasuni, camp cultivat, terenuri necultivate etc.

Acestia se disting printr-o culoare brun-cenusie sau brun-roscata pe spate si alb murdar pe abdomen.

De regula, femela are intre 3 si 7 gestatii pe an, cu cate 4-12 pui care reies la fiecare gestatie. Viata unui soarece de camp dureaza pana la 3 ani si maturitatea este atinsa la varsta de 2 luni.

Deoarece se inmultesc asa des, soarecii de camp pot duce la invazii pe teritorii intinse, urmate de crearea unor pagube masive in agricultura. Astfel, plantatiile de cereale, legume si chiar si copacii sunt roase pana la distrugerea completa a acestora, daca nu se iau masuri pentru combaterea acestor rozatoare din timp.

Una dintre aceste masuri poate fi apelarea la o echipa de specialisti, in cazul in care infectia scapa de sub control.

0729 872 510