• Orar: Luni-Vineri 9:00-17:00
  •     Ambalaj
-RON

Insecticide

Scapa de deranjul provocat de insectele din orice categorie cu ajutorul insecticidelor!

Insecticidele sunt disponibile in diverse forme care pot fi prafuri, granule, geluri, lichide, aerosoli, pulbere umectabile, concentrate si solutii pre-amestecate.

De regula, insecticidele sunt compuse din ingrediente active impreuna cu ingrediente inactive care pot fi adjuvanti sau aditivi cu rolul de a creste intensitatea ingredientelor active. Anumiti aditivi comuni includ distribuitoare, autocolante, agenti de umectare, agenti de compatibilitate si agenti de spumare.

Iata in ce consta principalele forme de insecticide pe care le puteti gasi in aceasta categorie:

Insecticide pulbere - acestea sunt utilizate in mod regulat pentru spatiile goale ale peretilor interiori precum si pentru culturi care necesita imprastierea de pulbere.

Pulbere umectabile (WP) acest tip de pulbere uscata este sub forma de praf. Aceste insecticide pulbere au o concentrare mare de ingredient activ. Ele nu sunt o solutie reala cand se adauga apa, ceea ce inseamna ca este necesara o agitatie frecventa a rezervorului de pulverizare pentru a pastra forma in suspensie.

Concentrate emulsionabile (CE) sunt insecticide cu forma lichida in care ingredientul activ este dizolvat in ulei si peste care s-a adaugat un emulgator. Astfel, formularea poate fi amestecata cu apa sau ulei pentru pulverizare. Insecticidele EC sunt printre cele mai populare si nu necesita o amestecare indelungata.

Insecticide granule (G) sunt particule uscate si grele alcatuite din materiale poroase si ingredient activ. Procentul acestui ingredient in granule este mai mare decat cel din insecticidele praf, dar mai mic decat cel al unui concentrat emulsionabil (CE). Granulele sunt, de obicei, mai sigure de aplicat decat prafurile sau formularile de tip CE. 

Aerosolii sunt insecticide comercializate in cutii care contin unul sau mai multe ingrediente active aflate sub presiune. Procentul de ingredient activ din aerosoli este foarte mic. Majoritatea aerosolilor sunt utilizati in scopul eliminarii daunatorilor de contact sau pentru un control indelungat al raspandirii daunatorilor zburatori.

Solutii si concentrate solubile in apa (S) sunt insecticide cu forma lichida in starea lor originala si sunt pe deplin solubile in apa si in orice alt solvent. Solutiile care sunt preparate in mod corect nu vor lasa reziduuri inestetice si nu vor bloca duzele de pulverizare.

Lichidele fluide (F sau L) sunt insecticide realizate cu ingrediente active care nu pot fi dizolvate complet in apa sau ulei, astfel incat ingredientul activ sa fie macinat si suspendat in lichid cu alti agenti de suspendare. Fluidele sunt usor de manevrat, nu se vor bloca duzele de pulverizare si necesita doar agitare moderata.

0729 872 510