• Orar: Luni-Vineri 9:00-17:00
  •     Tip dezinfectant
  •     Producator
  •     Ambalaj
-RON

Dezinfectanti

Ai ca scop distrugerea de microorganisme? Alege dezinfectantii! Acestea sunt substante care sunt aplicate pe obiectele statice cu care intra in contact, de regula, microorganismele.

Folosirea dezinfectantilor nu implica uciderea directa a tuturor microorganismelor. De aceea, pentru anumiti daunatori precum sporii bacterieni rezistenti, folosirea dezinfectantilor este mai putin eficienta decat sterilizarea. Aceasta este un proces chimic care implica uciderea tuturor tipurilor de viata bacteriana dintr-un spatiu, insa din punct de vedere al gradului de toxicitate din substantele folosite, dezinfectantii sunt mai putin periculosi.

Dezinfectantantii actioneaza prin distrugerea peretelui celular al bacteriilor sau prin interferarea directa cu metabolismul lor. Dezinfectantii sunt substante care simultan au actiune de curatare si de dezinfectare.
Dintre toate organismele, endosporii bacterieni sunt cele mai rezistente la dezinfectanti. Anumite virusuri si bacterii poseda, de asemenea, o anumita toleranta, dar sunt eliminate cu ajutorul produselor corespunzatoare si a concentratiei adecvata la aplicare.
Dezinfectantii sunt frecvent folositi in spitale, cabinete stomatologice, bucatarii si bai cu rolul de a ucide organisme infectioase sau potentiale purtatoare de virusuri si boli.

0729 872 510