• Orar: Luni-Vineri 9:00-17:00

Efectuam lucrari de deszapezire pentru orice suprafete de teren. Daca ai nevoie de astfel de servicii de deszapezire, te rugam sa ne comunici prin e-mail sau telefonic urmatoarele informatii:

- suprafata acoperita;

- date de contact obligatorii: numar de telefon si/sau adresa de e-mail;

- gradul de infestare si daunatori vizati;

- optional interventia cu o substanta la cerere.

La scurt timp, vom reveni cu un raspuns referitor la lucrarea pe care o putem efectua pentru tine.

De ce ai nevoie de deszapezire?

Stim cu totii de pagubele materiale pe care le poate produce zapada. Aceasta, in cantitati mari, poate ingreuna munca si transportul. Noi, fiind situati in municipiul Brasov si desfasurandu-ne activitatea pe raza acestuia, cunoastem foarte bine cat de dificile pot fi iernile si cat de necesare sunt lucrarile de deszapezire, mai ales in perioada ianuarie-februarie.

Metode de deszapezire

Vrei sa deszapezim in mod eficient curtea sau terenul tau?

In esenta, lucrarile de dezapezire consta in indepartarea de zapada sau gheata deja formata si intr-un tratament de pre-intampinare a formarii de gheata in spatiul respectiv.

Indepartarea zapezii se poate efectua mecanic (cu lopeti, freze etc) si chimic, prin aplicarea de sare sau a altor substante care topesc gheata.

In general, este necesara prevenirea inghetului pe strazi, trotuare, parcari, folosindu-se substante care topesc gheata si previn sau intarzie formarea noilor particule de gheata.

Nisipul sau sarea umeda se va aplica cu putin timp inainte de inceperea unei ninsori abundente. Utilizarea corecta a substantelor contra inghetului, ofera si un tratament de indepartare a zapezii mai usor si previn accidentele.

Chimicale pe care le utilizam in lucrarile de deszapezire:

 • Clorura de sodiu (sare, NaCl)
 • Clorura de calciu (CaCl2)
 • Clorura de potasiu (KCl)
 • Clorura de magneziu (MgCl2)
 • Nitrat de amoniu (NH4NO3)
 • Sulfat de amoniu [(NH4)2SO4]
 • Acetat de potasiu (CH3COOK)
 • Propilen glicol(C3H8O2)
 • Acetat de calciu si magneziu (C4H6O2Ca and C4H6O2Mg)
 • Ferocianură de sodiu (cu continut de apa, Na4Fe(CN)6•10H2O)
 • Metil alfa-D-glucopiranosid (C7H14O6)

Substante inerte utilizate pot fi:

 • Nisip
 • Moloz
 • Zgura
 • Lemn de frasin (se folosesc numai pentru dezapezirile casnice)
 • Rumegus

Echipamentul de deszapezire consta in:

 1. Lopata pentru zapada
 2. Suflanta de zapada
 3. Pluguri de zapada
 4. Piolet
 5. Cazma
 6. Vehicul de serviciu pentru iarna
 7. Snowmelter
 8. Sistem de topirea zapezilor incorporat in pavaj

Servicii de deszapezire oferite

Deszapezire de acoperis

Ai avut parte de o ninsoare abundenta? S-a depus zapada pe acoperis in cantitati mari si iti e dificil sa o inlaturi? Apeleaza la o echipa specializata!

Zapada trebuie inlaturata de pe orice acoperis, pentru a nu slabi structura acestuia datorita greutatii. In cazul in care ingheata, greutatea acesteia creste si va apasa mai tare pe structura casei.

In lunile cu precipitatii slabe, zapada poate fi inlaturata usor cu ajutorul unei maturi sau a altor instrumente usoare. In timp de zapada abundenta se folosesc lopeti; o lopata usoara cu coada lunga ajuta la impingerea zapezii in sus ca apoi aceasta sa cada de pe acoperis. Accesul la acoperis se face cu o scara lunga si instrumente de protectie.

Deszapezire trotuar si curte

Trotuarul si curtea trebuie deszapezite pentru a evita riscul de accidentare dar si de blocare a lor. In aceasta actiune, se folosesc dispozitive mecanice precum: lopeti de zapada, suflante de zapada sau chiar vehicule de indepartare a zapezii, pentru suprafetele mari acoperite.

De asemenea, se folosesc si substante pentru pevenirea de depunere de zapada si substante anti inghet cum ar fi sarea si nisipul.

Deszapezire de terenuri si complexuri industriale

Suflantele de zapada si plugurile sunt potrivite pentru deszapezirea terenurilor si complexurilor industriale, echipate cu cauciucuri de iarna si lanturi.

Interventia trebuie facuta dinaintea ninsorii abundente, cu substante de prevenire precum nisip si sare.

Dupa aceea, se va inlatura zapada mult mai usor cu un plug de zapada. Odata ce a fost inlaturata, zapada rezultata in urma acestei actiuni se va transporta in locuri special amenajate pentru a nu se crea depuneri de zapada nedorite.

Deszapezire parcari

Deszapezirea parcarilor este eficienta de regula dimineata, pentru a facilita accesul in parcari si a nu opri functionarea corecta a zonei pentru care e destinata parcarea.

Se folosesc cu precadere substante anti derapante si anti inghet pentru prevenirea accidentelor. Deszapezirea este realizata cu ajutorul plugurilor atasate la vehicole special echipate de iarna si folosirea de suflante, daca este cazul.

Contracte de deszapezire anuala

Daca doresti sa beneficiezi de servicii de deszapezire pe termen lung, putem semna un contract individual sau pentru companii, pentru a aplica toate tratamentele necesare, in fiecare an.

Contractul poate include atat tratamente de prevenire a formarii de gheata si a zapezii, cat si de inlaturare a acesteia.

Contractele sunt insotite de un proces verbal si factura pentru fiecare lucrare si contin o garantie la fiecare interventie si un cost constant pentru fiecare sezon de iarna.

Servicii pentru prevenirea inghetului

Se utilizeaza substante anti derapante si anti inghetare imprastiate manual sau din vehicule echipate special.

Substantele inerte pot fi:

– Nisip

– Moloz

– Zgura

– Lemn de frasin (se folosesc numai pentru deszapezirile casnice)

– Rumegus

0729 872 510