• Orar: Luni-Vineri 9:00-17:00

Ai nevoie de o lucrare de dezinfectie? Apeleaza cu incredere la echipa noastra de specialisti!

Pentru a obtine rezultatele cele mai bune in cazul unei astfel de lucrari, avem nevoie sa ne comunici urmatoarele informatii (prin email sau telefonic):

- suprafata acoperita;

- date de contact obligatorii: numar de telefon si/sau adresa de e-mail;

- gradul de infestare si daunatori vizati;

- optional interventia cu o substanta la cerere.

La scurt timp dupa comunicare, te vom pune in legatura cu cel mai potrivit colaborator al nostru care te poate ajuta cu o lucrare de dezinfectie conform nevoilor tale.

Toti colaboratorii nostri semneaza procese verbale si facturi pentru lucrarilre efectuate si ofera o garantie 30 de zile.

La cerere, acestia pot semna un contract care sa asigure 4 interventii de dezinfectie anual.

De ce sa alegi o dezinfectie?

O lucrare de dezinfectie implica distrugerea virusilor, a bacteriilor, ciupercilor si a altor elemente parazitare patogene dintr-un anumit mediu. In felul acesta, sunt asigurate si mentinute starea de sanatate si igiena absolut necesara pentru desfasurarea activitatii normale in spatiul respectiv.

Principalul scop al oricarei lucrari de dezinfectie este mentinerea starii de sanatate si igienei absolut necesare, pentru a preveni imbolnavirea personalului din spatiul respectiv.

In general, o dezinfectie este principala metoda de indepartare, neutralizare sau distrugere a germenului patogen. Prin extinderea asupra mucoaselor si a pielii, dezinfectia poate avea si un rol terapeutic ajutant local.

Din punct de vedere calitativ si cantitativ, dezinfectia are mai multe faze: 

- asigurarea reducerii numarului sau concentratiei de germeni sub o limita (infectanta); 

- anularea sau neutralizarea calitatilor agrasive ale acestora (inactivare); 

- distrugerea lor totala (sterilizarea).

De cate ori poate fi dezinfectia?

In functie de nevoile tale, contacteaza-ne pentru a iti furniza o lucrare de dezinfectie potrivita si eficienta pentru spatiul tau.

Dezinfectia profilactica generala: acest tip de dezinfectie se face in sistem gospodaresc de 2 ori/an (primavara si toamna). In sistem intensiv si alternativ, ea se executa dupa fiecare ciclu de productie, cel putin de 2 ori/an.

Dezinfectia de atac: este o lucrare care se realizeaza pentru a distruge atat germenii patogeni cat si sa combata un posibil focar infectios.

Dezinfectia sistemelor HVAC: circularea si recircularea aerului prin tubulaturi si fltre ajuta foarte mult la raspandirea unor microbi sau germeni care pot pune in pericol sanatatea persoanelor din spatiul respectiv. De aceea, tratamentele proflactice (preventive) sunt indicate, ele avand ca scop distrugerea eventualilor germeni patogeni care in mod normal se dezvolta local, afectand sanatatea oamenilor si a animalelor.

Dezinfectia si curatarea hotelor indutriale: in cazul necuratarii hotelor si a ventilatiei, din cauza acumularilor de grasime si murdarie se creeaza un potential pericol de incendiu (prin temperaturile ridicate si a ingustarii sistemului de evacuare), precum si inmultirea microbilor din zonele vizate.

Categorii de germeni

In functie de tipul de infectie, contacteaza-ne pentru a stabili ce echipamente sunt necesare pentru realizarea dezinfectiei din spatiul tau!

Dezinfectie Stafilococi

Stafilococii sunt bacterii de forma rotund-ovalara (coci), gram pozitivi (se coloreaza cu colorant Gram), cu un diametru de 0,5-1,5 mm, dispusi caracteristic in gramezi (ca si ciorchinele de strugure). Acestia fac parte din categoria Staphylococcus, care include aproximativ 27 de specii de stafilococi.

In ordinea frecventei, cele mai daunatoare specii pentru om sunt: Staphylococcus haemolyticus, Staphylococcus lugdunensis, Staphylococcus saprophyticus si Staphylococcus schleiferi.

Dezinfectie Streptococi

Streptococii sunt germeni bacterieni larg raspanditi in jurul omului si animalelor cu specii saprofite patogene. Acestia sunt gram pozitivi, uneori capsulati, nesporulati, avand forma sferica sau ovoidala.

Pentru streptococi, temperatura optima de dezvoltare este de 37 grade Celsius cu un pH de 7,4-7,6. In dezinfectia antistreptococica este foarte eficient formolul si clorul in concentratie normala.

 

Dezinfectie Pneumococi

Dintre germenii bacterieni sensibili, pneumococul traieste inglobat in materii organice aflate in conditii de uscare, ofiliare sau congelare la -70 grade Celsius. El se dezvolta timp de cateva luni la adapost de lumina.

Caldura mare, de peste 52 grade Celsius, il distruge, daca este expus la aceasta mai mult de 10 minute. La lumina solara, pneumococul rezista cel mult o ora. Este foarte sensibil la toti dezinfectantii uzuali, precum sapunuri, coloranti si acizi.

 

Dezinfectie Bacilul botulinic

Bacilul botulinic este un germene saprofit care are o larga raspandire in natura. El traieste deseori in intestinul animalelor si al omului. Este gram pozitiv, necapsulat, sporulat. La 120 grade Celsius toti sporii botulinici sunt distrusi in 30 de minute.

 

Dezinfectie Meningococi

Meningococii sunt germeni inglobati in mucozitati, deosebit de sensibili, care nu pot supravietui in mediul extern mai mult de 2-3 zile. Daca sunt neprotejati, acesti germeni mor in termen de 1-2 ore la temperatura camerei, iar la lumina si la uscare chiar si in 3 ore.

Meningococii sunt sensibili la frig (sub 24 grade Celsius vor muri) si sensibili la caldura mare (la 55 grade Celsius mor in 5 minute).

De aceea, exista o gama larga de tratamente de combatere a acestora.

Pentru a beneficia de o lucrare de dezinfectie, indiferent de nevoile tale, contacteaza-ne si vom raspunde in cel mai scurt timp!

0729 872 510