• Orar: Luni-Vineri 9:00-17:00

Microcat Fe, 1 litru

Stoc suficient (1000)
31.66 RON
Cantitate
Microcat Fe reprezinta un corector al deficientelor de fier, cu acizi organici si aminoacizi.

Microcat Fe este un ingrasamant cu aplicare foliara,ajuta la corectarea deficientelor identificate la plantele de cultura. Principala caracteristica a ingrasamantului o reprezinta protectia microelementelor de catre aminoacizi si acizii organici. Datorita acestui lucru, stabilitatea si eficienta ingrasamantului sunt crescute fata de alte ingrasaminte foliare folosite,iar dimensiunea moleculelor ajuta la absorbtia si distribuirea foliara mult mai buna.

Microcat Fe este un ingrasamant ce corecteaza deficientele de fier din plante. Are o densitate de 1,24 kg/l si un pH cuprins intre 2.5 si 3.5.
Aminoacizii continuti au rol de biostimulatori, accelereaza asimilarea si retinerea microelementelor de catre plante. In momentul absorbtiei in tesutul foliar, aminoacizii ajuta la sinteza proteinelor in organele plantelor. Acest lucru asigura o economie a energiei consumate de planta.

Acizii organici asigura un surplus de carbon ce ajuta la sintetizarea zaharurilor din plante.

Microelementele sunt foarte importante pentru metabolismul si functiile esentiale ale plantelor, de aceea in momentul aparitiei deficientelor de microelemente la plante, trebuie aplicat corectori de carenta . In acest fel,plantele vor ramane sanatoase si puternice de la inceputul perioadei de vegetatie si pana la recoltare.

Fierul reprezinta un component esential pentru dezvoltarea sanatoasa a plantelor, prezenta lui in cloroplaste ajuta la procesul de fotosinteza.

Folosind Microcat Fe putem vedea urmatoarele avantaje:

- Din cauza temperaturilor scazute pe timpul iernii, plantele isi incetinesc functiile, astfel se vor reduce numarul de udari pentru a evita imbolnavirea plantelor.
- Odata cu cresterea temperaturilor se recomanda fertilizarea foliara pentru prevenirea eventualelor carente nutritive ce pot aparea.
- Ingrasamantul
Microcat ofera plantelor solutia pentru evitarea carentelor de microelemente si totodata ajuta la activarea metabolismului plantei.

Microcat Fe are in compozitie urmatoarele elemente nutritive:

8 % Fier (Fe) solubil in apa;
– 1.3 % Azot total (N);
– 2,5 % Aminoacizi liberi;
– 7 % Acizi organici.

Plante tratate: grau, porumb, rapita, floarea soarelui, sfecla de zahar, cartof, soia, mazare, vita de vie, pomi si arbusti fructiferi, legume (tomate, castraveti, ardei, varza, conopida, ceapa, morcovi, salata, vinete, dovleci, fasole, pepeni, ridichi, praz, sfecla rosie, spanac, telina, patrunjel, pastarnac), flori si plante ornamentale (muscate, petunii, crizanteme, lavanda, Poinsetia, lalele, zambile, narcise, crini, primula, galbenele, dalia, ochiul boului, flori de piatra, gerbera, trandafiri, Thuja, gard viu, liliac, hibiscus, lemn cainesc, conifere) si gazon.

 

CulturaDozaMetoda de aplicare
Legumicultura250-300 ml/ 100 litri apaAplicare foliara
Culturi Hidroponice100-250 ml/ 100 litri apa
Cereale si plante tehnice1-1.5 litri/ ha
Plante ornamentale150-300 ml/ 100 litri apa
Pepiniere150-300 ml/ 100 litri apa
Trebuie sa fiti autentificat pentru a putea adauga comentarii.
0729 872 510