• Orar: Luni-Vineri 9:00-17:00
  •     Tratament insecticid pentru
  •     Substanta activa
  •     Producator
  •     Ambalaj
-RON

Gandacul de Colorado

Scapa de infectia cu gandaci de Colorado! Denumita stiintific Leptinotarsa decemlineata, gandacul de Colorado provine din ordinul coleopterelor si din familia chrysomelidelor, avand o raspandire majora la nivel mondial.

De obicei, gandacul de Colorado isi face aparitia in cadrul culturilor de cartofi, unde actioneaza ca un daunator, consumand atat frunzele cat si tuberculii de cartofi. Datorita inmultirii rapide si pe distante mari a acestor gandaci, precum si a raspandirii foarte usoare, specia de gandaci de Colorado este considerata unul din principalii daunatori ai culturilor de solonacee din majoritatea zonelor globului.

In cazul in care nu se iau masuri imediate de combatere, acesti gandaci pot sa distruga integral intreaga suprafata cultivata de: cartofi, vinete, tomate, zarna, laur, maselnita si matraguna sau chiar salate.

Larvele gandacilor de Colorado perforeaza, iar mai tarziu consuma in intregime limbul foliar. Larvele de varstele I - II consuma 6% din frunze, cele de varsta a III-a 20%, iar cele de varsta a IV-a 74%. La atacuri puternice la plante nu raman decat resturi din tulpini.

Exista mai multe metode de combatere a acestor gandaci, iar una dintre ele consta in alegerea insecticidelor din aceasta categorie.

0729 872 510