• Orar: Luni-Vineri 9:00-17:00
  •     Tratament insecticid pentru
  •     Substanta activa
  •     Producator
  •     Ambalaj
-RON

Alti daunatori

In aceasta categorie vei gasi insecticide agro destinate altor daunatori decat cele din subcategoriile anterioare. Acestea te pot ajuta in combaterea daunatorilor precum:

A. Paduchele lanos (Pseudococcus) – sunt insecte foarte mici infasurate in vata alba. Coloniile largi ale acestora apar sub forma de ciorchini si pot ocupa tulpina si interiorul frunzelor. Insecta tip pseudococcus migreaza si in pamant unde se fixeaza pe radacinile plantelor. Paduchii lanosi slabesc planta si favorizeaza dezvoltarea unei serii de boli. Atacul puternic conduce mai intai la ofilirea, ingalbenirea, caderea frunzelor si ulterior la moartea plantei.

Cea mai eficienta metoda de combatere a acestor paduchi este eliminarea lor prin stergere cu un tampon de vata sau tifon inmuiat in alcool medicinal cu concentratia redusa cel putin la jumatate. De asemenea, se practica in plus si stropirea plantei si a pamantului cu insecticid.

B. Paduchele testos (Lecanium, Diaphes) – Insectele de tip paduche testos si larvele acestora se fixeaza pe nervurile frunzelor precum si pe lastari si tulpini. Aceste insecte le acopera complet in anumite cazuri cu scuturi rotunde sau ovale de culoare bruna. Dezvoltarea lor este determinata de caldura si umezeala din camera. Prezenta paduchelui latos pe organele plantei este daunatoare si, in plus, inestetica. In timp, paduchele latos produce uscarea si moartea plantelor atacate.

Pentru a combate acest tip de paduche este recomandata tamponarea cu solutii toxice sau de alcool medicinal precum si ruperea si arderea partilor plantei puternic atacate.

C. Viermele radacinilor (Heterodera marioni) – este recomandat sa eviti infectarea culturii tale cu acest tip de insecte deoarece sunt foarte periculoase. Ele ataca in special plantele ornamentale de la radacina si provoaca stagnarea plantelor in crestere. Frunzele se ingalbenesc, planta devine inestetica si incepe sa isi piarda, treptat, toate frunzele. Viermele radacinilor are dimensiuni foarte mici de pana la 1,5 mm si isi planteaza ouale sub forma unor nodozitati pe radacina plantei, de unde ies larvele.

In cazul in care intampini o infestare cu viermele radacinilor, este recomandat sa il distrugi prin arderea plantelor atacate cu pamant cu tot. Dupa aceea, ghiveciul trebuie dezinfectat termic sau chimic si apoi adaugat pamant care contine insecticid, pentru a preveni aparitia viermilor pe viitor.

0729 872 510