• Orar: Luni-Vineri 9:00-17:00
  •     Tratament insecticid pentru
  •     Substanta activa
  •     Producator
  •     Ambalaj
-RON

Afide-Paduchi

Unele din cele mai raspdandite specii de insecte daunatoare la plante, fie ca sunt in sere fie ca sunt la exterior, sunt afide-paduchi.

Aceste insecte pot fi adevarati daunatori care produc pagube intr-o perioada scurta de timp.

Practic, afidele sug seva din plante, putand transmite virusi acestora. Afidele sunt insecte cu antene, corp moale si oval, care pot avea (sau nu) aripi. Ele pot fi si de culoare roz inchis sau verde inchis.

In cazul unei infectii cu afide, plantele atacate vor avea frunzele incretite, deformate si lastarii incovoiati. Afidele sunt partenogenetice, se pot inmulti fara impreunarea cu un mascul si cu rapiditate.

Paduchii-afide se fixeaza in grupuri pe lastari si pe partea inferioara a frunzelor tinere, unde se pot observa si indeparta cu usurinta. Acestea nu vin singure: sunt gestionate de catre o colonie de furnici care urca pe tulpina, facilitand transportul afidelor. Practic, afidele ajuta la hranirea furnicilor si furnicile ajuta la transportul afidelor pe plante.

De aceea, in momentul in care observi o colonie de furnici urcand pe plante, trebuie sa iei in considerare posibilitatea unei infectii cu afide.

La inceputul infectiei, femelele afide nu au aripi si ele nu depun oua ci nasc pui vii. Dupa ce o prima planta este afectata, apar femelele inaripate care zboara pe alte plante pe care le infesteaza prin depunerea de oua.

De regula, din aceste oua care sunt depuse toamna, o noua generatie de afide iese primavara. Totusi, in cazul plantelor din interior, afidele pot fi active si pe timpul iernii.

Indiferent daca detii plante de interior sau de exterior care au fost infestate cu afide, recomandam folosirea pesticidelor pe care le regasesti in aceasta categorie.

0729 872 510