• Orar: Luni-Vineri 9:00-17:00
  •     Ambalaj
-RON

Ingrasaminte

Din definitie, un produs organic sau mineral care se obtine pe cale naturala si este folosit pe cale artificiala se numeste ingrasamant.

Produsele naturale trec prin faza de mineralizare pentru a deveni ingrasaminte. In procesul de mineralizare, bacterii si fermentii care intervin schimba structura si textura produselor naturale.

In agricultura, ingrasaminte se folosesc pentru fertilizarea solurilor, acestea hranind planta si furnizand elementele chimice esentiale dezvoltarii acesteia.

Ingrasamintele pot furniza plantei: azot, calciu, fosfor, potasiu (nutrienti ai solului) ceea ce duce la o recolta mai bogata si la produse agricole de mai buna calitate.

In aceasta categorie, vei gasi o gama variata de ingrasaminte pe care le poti alege in functie de tipul solului si de necesitatea tipului de cultura. In afara aportului de nutrienti pe care il contin ingrasamintele, acestea imbunatatesc flora si textura solului, favorizand retentia de apa.

In general, cantitatea de ingrasamant medie aplicata este de 10 tone pe hectar.

Ingrasaminte de tip biofertilizanti sunt substante care au in componenta lor microorganisme vii care ajuta la achizitia de nutrienti pentru plante. Biofertilizantii se folosesc la o scara redusa, acestea fiind ingrasaminte naturale, insa cu actiune care uneori poate sa dauneze mediului.

0729 872 510