• Orar: Luni-Vineri 9:00-17:00

Glean 75 DF, 100g

Stoc suficient (1000)
332.45 RON
Cantitate
Erbicid selectiv pentru combaterea in postemergenta a buruienilor cu frunza lata si a unor buruieni graminee din culturile de cereale paioase

Erbicidul Glean este un erbicid selectiv ce combate in postemergenta buruienile cu frunza lata si unele buruieni graminee din culturile de cereale paioase. Substanta activa este clorsulfuron , este un erbicid sistemic , absorbtia se face prin intermediul frunzelor spre radacini.

Erbicidul glean actioneaza prin inhibarea diviziunii celulare in varful de crestere , stopand cresterea buruienilor in cateva ore de la aplicare. Primele simptome vizibile apar dupa 5-10 zile de la aplicare , iar uscarea totala a buruienilor apare dupa 15-25 zile.

Simptomele sunt vizibile dupa 5-10 zile, iar moartea survine dupa 15-25 zile.

Avantajul erbicidarii cu Glean este : combate buruienile cu frunza lata, are o perioada lunga de actiune , combate unele buruieni graminee , are selectivitate fata de cerealele paioase .

La cultura de grau erbicidul Glean se aplica postemergent in cazul infestarii cu iarba vantului , raigras, coada vulpii. La cultura de in se recomanda aplicarea cand buruienile au inaltimea de 15 cm . Cea mai buna eficacitate asupra buruienilor cu frunza lata se obtine cand buruienile au 2-4 frunze

 

Controlul cel mai eficient asupra buruienilor cu frunza lata se obtine atunci cand plantele sunt mici, din faza de cotiledoane pana la 2-4 frunze, iar pentru Apera spica venti (iarba vantului) in faza de 1-3 frunze. Aplicarea intarziata a produsului pana in faza de burduf, nu dauneaza cerealelor, dar micsoreaza eficacitatea asupra buruienilor mai dezvoltate, care au depasit momentul de sensibilitate maxima.

Doze recomandate:

- cultura grau: 15-20 g/ha, in functie de momentul aplicarii si spectrul de buruieni combatut;

- cultura in: 10-15 g/ha, aplicat in faza de bradisor (5-15 cm inaltimea plantelor de in)

Erbicidul Glean® 75 DF se poate aplica in doza marita toama pentru controlul buruienilor : iarba vantului ,palamida sau alte specii mai putin sensibile.

Pentru a preveni aparitia fenomenului de rezistenta la erbicid, Glean 75 DF se poate amesteca cu alte erbicide omologate la cereale pentru a imbunatati eficacitatea.

Pe timp de seceta erbicidul glean se combina cu adjuvant Trend 250 ml / ha.

Se recomanda o atentie deosbita la culturile ce urmeaza in rotatie.

Spectrul de buruieni combatute:

Buruieni cu frunza lata combatute in pre si post-emergenta, iar buruienile au 2-4 frunze

Albastrita, Hrisca urcatoare, Iarba rosie , Loboda salbatica, Lungurica , Mac , Musetel, Mustar salbatic, Palamida, Pungulita , Rapita samulastra , Ridiche salbatica .

Buruieni cu frunza lata combatute in pre si post-emergenta iar buruienile au2-4 frunze:

Rocoina Stellaria media, Soparlita , Stir, Traista ciobanului , Turita , Urda vacii , Urzica .

Graminee combatute stadiul de 1-3 frunze:

Coada vulpii , Iarba vantului , Mohor , Raigras .

 

Trebuie sa fiti autentificat pentru a putea adauga comentarii.
0729 872 510