• Orar: Luni-Vineri 9:00-17:00
  •     Fungicid pentru plante tehnice
  •     Fungicid pentru cereale
  •     Tip fungicid
  •     Fungicid casa si gradina
  •     Producator
  •     Ambalaj
-RON

Alte boli tratate

La Frosera iti punem la dispozitie o gama variata de fungicide care te ajuta in combaterea unei serii de boli pe care le pot avea plantele din gospodaria ta.

In aceasta categorie vei gasi fungicide care te ajuta in tratarea urmatoarelor boli:

Antracnoza: cauza bolii este ciuperca Pseudopeziza ribis. Plantelor le sunt atacate toate organele aeriene, in special primavara sau la inceputul toamnei. Boala se manifesta prin aparitia unor pete mici de culoare bruna pe lastarul plantei care capata o culoare roscata cu o bordura inchisa, pe masura ce cresc. Fungicidele recomandate pentru tratarea antracnozei sunt: Topsin, Score, Bumper + Bravo

Viroza: exista mai multe tipuri de viroze. Din definitie, ele apar in urma unor atacuri ale diferitilor virusi reprodusi cu ajutorul plantelor. De multe ori, celulele plantei (gazdei) ajuta la inmultirea acestor virusi, iar insectele mici (afidele, musculitele albe si lacustele) sunt cele care transmit acesti virusi si altor plante. Ranile plantelor sunt caile prin care virusii se propaga. De obicei, in functie de gravitatea virozei, tratarea cu fungicide se face fara rezultat. Pentru a fi sigur de preventia raspandirii acestei boli, cel mai bine scoate planta si arde-o, ca sa scapi de orice banuiala.

Bacteriozele: aceste boli se concentreaza la nivelul ranilor, precum virozele. Exista multe tipuri de bacterioze, cu diferite simptome precum: patare, mucegai, putreziri sau chiar cancere care provoaca moartea. Bacteriozele se inmultesc foarte repede si nu sunt vizibile de la inceput. Transmiterea se poate face prin picaturi de ploaie, apa de udat, insecte sau pur si simplu prin diferite activitati de gradinarit. In cazul in care apare cancerul bacterian, acesta poate duce la ofilire fara sa existe un tratament specific pentru acesta.

Putregaiul bacterian se mai numeste si cancer bacterian si acesta se poate combate doar prin: distrugerea plantelor bolnave, dezinfectia pamantului si evitarea udarii plantelor cu apa rece.

Patarea si putrezirea plantelor (Erwinia carotovora): dezinfectia pamantului, a ghivecelor si a uneltelor cu care se lucreaza poate fi o masura buna de preventie a acestor boli; de asemenea, putrezirea apare si prin excesul de apa, udat excesiv si ploi abundente.

0729 872 510