• Orar: Luni-Vineri 9:00-17:00
  •     Tratament acaricid pentru
  •     Substanta activa
  •     Producator
  •     Ambalaj
-RON

Acaricid

Acarienii sunt insecte si organisme de dimensiuni mici, cu corp oval, avand toracele si abdomenul intr-un singur segment. Acarienii afecteaza atat animalele cat si plantele si pot dauna in cazul in care sunt intalniti intr-o gospodarie, in special pentru ca nu se pot distinge cu ochiul liber.

De aceea, recomandam folosirea de acaricide pentru a combate aceste organisme daunatoare. Acaricidele sunt pesticide care elimina, controleaza sau impedica prezenta acarienilor prin actiune chimica.

In agricultura, acaricidele sunt utilizate la scara larga. Alegerea acestora se face in functie de tipul de acarieni care se doresc a fi combatuti.

Ele pot fi:

- Miticide, pentru uciderea acarienilor

- Ixodicide, pentru uciderea capuselor

Acestea sunt disponibile in formule diferite, in functie de tipul de utilizare recomandat: la oameni, animale sau plante.

Cum functioneaza acaricidele? Practic, acaricidele interfereaza cu nervii, muschii sau respiratia acarienilor si a capuselor. Acestea le blocheaza aceste functii, facandu-le sa se desprinda de gazda (om, animal sau planta).

Cele mai multe acaricide nu sunt interschimbabile. Acest lucru inseamna ca, de exemplu, produsele folosite pentru plante nu ar trebui utilizate la animale, iar cele pentru animale nu ar trebui utilizate la oameni.

Acarienii sunt capabili sa provoace distrugeri masive si la culturile agricole. Acaricidele, in general, sunt orientate pentru a fi utilizate pe plante, deoarece acarienii rareori traiesc pe oameni.

0729 872 510